Zakłady Mięsne Laskopol
powstały w 1993r. Siedziba Firmy mieści się w malowniczej miejscowości Limanowa, położonej w wąskiej kotlinie górskiej, otoczonej ze wszystkich stron szczytami Beskidu Wyspowego.
Rozpoczynając od skromnej produkcji wędliniarskiej, w ciągu zaledwie kilku lat, firma zwiększyła swą ofertę z kilkunastu do ponad dwustu rodzajów asortymentów. Począwszy od założenia spółki, kolejne lata były czasem realizacji dynamicznego wzrostu, zarówno w zakresie doskonalenia produktu (poprzez inwestycje w kapitał ludzki, sukcesywne unowocześnianie technologii i parku maszynowego), jak i wzmacniania wizerunku marki pierwotnie na rynku lokalnym, następnie ogólnopolskim.
Obecnie Firma dysponuje nowoczesnymi technologiami i stale doskonali linie produkcyjne. Aby zaspokoić coraz wyższe wymagania, coraz bardziej wyszukanych gustów smakowych Klientów, stworzyliśmy, oraz wciąż udoskonalamy bogatą ofertę asortymentową.
Cały proces produkcji odbywa się zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną i higieniczną (GMP i GHP) i znajduje się pod stałym nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej. W Zakładzie wnikliwie przestrze-gany jest system HACCP gwarantujący najwyższą higienę produkcji.
Firma spełnia też wszelkie wymogi obowiązujące w Unii Europejskiej.
Doskonale zdajemy sobie sprawę, że jednym z kluczowych kryteriów, decydujących o tym, że nasi Klienci otrzymują produkty najwyższej jakości jest surowiec. Firma prowadzi politykę pozyskiwania skrupulatnie wyselekcjonowanego żywca wieprzowego i wołowego, z ekologicznie czystych regionów Polski, gwarantujących bezpieczeństwo żywności. Firma jest w posiadaniu nowoczesnej Ubojni spełniającej rygorystyczne standardy Unii Europejskiej, dzięki czemu oferuje zawsze świeże, najwyższej jakości mięsa wieprzowe, oraz wołowe, które stanowią jednocześnie surowiec do produkcji niepowtarzalnych w smaku wędlin.
Szczególny nacisk kładziemy na linię „Wyrobów z wędzarni tradycyjnej”, która cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Tajemnica wyjątkowości tych wędlin tkwi w technologii opartej na unikalnych i skrzętnie doglądanych recepturach z XIX wieku, między innymi w myśl których wędzenie odbywa się wyłącznie w tradycyjnych komorach wędzarniczych, opalanych tylko szlachetnymi gatunkami drewna.
Dynamicznie rozwijająca się sprzedaż naszych wyrobów zarówno poprzez sieć własnych sklepów firmowych, sieci marketów, jak i „sklepy osiedlowye” pozwala na zakup produktów marki Laskopol na terenie województw: małopolskego, podkarpackiego, śląskiego, dolnośląskiego, opolskiego, oraz świętokrzyskiego. Szybko rozwijającym się kanałem dystrybucji jest export – zostaliśmy uprawnieni do produkcji i exportu na rynki państw członkowskich Unii Europejskiej.
Laskopol zdobył wiele cennych wyróżnień w konkursach premiujących przetwory najwyższej jakości. Zostaliśmy uhonorowani między innymi nagrodami „Gazele Biznesu”, oraz byliśmy wielokrotnie wyróżniani w konkursie na najlepszy produkt międzynarodowych targów „Agropromocja”